söndag 21 december 2008



Lucia


Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, Sankta Lucia, Sankta Lucia.
Några dagar sedan va det Lucia! Jag och Emilio gick upp tidigt och fixade kaffe, mackor och pepparkakor. Sen gick vi upp till Roger och Greta och väckte dom med otrolig skönsång. Emilio var stjärngosse och jag var tärna. Dom firar inte Lucia här så vi fick improvisera ihop våra utstyrslar så gott vi kunde... Det blev väldigt fint. Sen åt vi frukost ute tillsammans. Är det Lucia så är det.
Annars så är det bara bra här. Det blir varmare och varmare käns det som. Vi hade runt 45 grader igår i solen. Det är varmt! Vi var och besökte botaniska trädgården här i Johannesburg, samt en helt enorm afrikansk hantverks marknad i Rosebank. Trädgården var super fin! Men det är så himla tråkit att se massa skräp och flaskor överallt, till och med i botaniska trädgården. Det är som om folk inte bryr sig om naturen överhuvudtaget. Alla verkar vara så vana med att någon annan plockar undan efter dom så dom slänger överallt och skiter i hur det ser ut. Man blir väldigt arg. Men det är svårt att ändra på en dag. I Sverige så är vi så vana med att man inte skall slänga skräp på gatan utan ta rätt på efter sig. Här är man van med att någon annan tar rätt på allt efter en...
Marknaden var super fin! Och ENORM! Det finns allt mellan himmel och jord och priserna varierar ständigt. Vi fick sätta våra hustlings skillz på prov kan jag lova. Greta är grym på att pruta. VI har långt kvar tills vi kommer upp på henes nivå, men vi lyckasdes iaf pruta ner alla saker vi handlade några rand. Bättre än ingenting. Det är lite jobbigt att allt är så otroligt billigt, för man köper på sig massa saker som man kanske inte tänker på att man ska packa ner och ta med hem till Sverige sen... Vi får nog ge bort en hel del saker till olika hjälp organisationer innan vi drar hemåt.
Hoppas alla her det bra i Sverige!

Over and out
Ninni

1 kommentar:

Unknown sa...

Kom hem och plocka!!!! Jag städar och städar och städar just nu. Medan pappa kör en Sthlm-sväng. Det gäller att ha sovrummet klart tills han kommer hem i kväl... Surprise!!!
Emilio: Jag har väl aldrig sett maken till stjärngosse!!! Nu slutar jag och tar mig lite glögg mellan plockrundorna. Kram på er alla. Vi ses inom en månad nu - kul! Kram från Karina och en lyckligt ovetande Leif - han kommer att få chocken när han kommer hem ikväll - he he he