lördag 15 november 2008

Krüger dag 4

Vi vaknade och vid frukost hade vi utsikt över Sabie River och där några hippo familjer också käkade lite frulle! Sedan såg vi bland annat en död puffadder mitt på vägen. Synd att den var död och att folk inte kan köra lugnt och akta ormarna. Den var stooor och det kanske var tur att den var överkörd för annars hade vi nog aldrig sett den. Emilio blev ledsen.
Sen såg vi en massa örnar när vi tog en liten mindre väg. Det var en ung örn, en mamma och en pappa örn som flög och kalasade på en råtta eller något. Ca 20 meter från bilen var dom nog. Det var häftigt. Vi fick några riktigt bra bilder som ni kan kika på här nere sen. Häftigt!
Jag fick även in en bra bild på Emilio som tog en piss paus under färden mitt på savannen :) tur att ingen puffra gömde sig i busken...
Det var en fin dag med väldigt fint väder!
Ninni på utsiktplatsen

En ung örn


Emilio på piss paus



En överkörd puffadder (puffra)



Utsikt vid frukost; Hippos!





På kvällen åkte vi ut på en sunset drive, vilket innebär att vi körde ut med en guid i parken i solnedgången när man vanligtvis inte får vara i parken. Guiden hette Godwin och berättade massa saker om djurebs beteende och han lyckades faktist att hitta 4 av 5 big five på tre timmar. inte illa. Det som saknades var leopard, men den hade vi ju redan sett. Stort bonus var att vi fick se två stycken vild hundar precis vid vägkanten strax innan vi skulle åka tillbaka. Mycket sällsynt att påträffa dom och dessutom bara två stycken då dom normalt lever i stora flockar. Vi såg även skorpion till Emilios stora glädje, en arg elefant och 2 lejon! Det ena lejonet (en hane) gick och märkte sitt teritorium och han röt järnet medan vi åkte bredvid honom och lyssnade. Sen såg vi en lejon hona som var ute på jakt och samtidigt skyddade sina ungar. Helt underbar resa om mar bortser från att efter solen gått ner så blev vi invaderade av flygande termiter som var ÖVERALLT! Det var itne så trevligt. Emilio hittade några i byxorna och jag i urringningen. Inte trevligt, men det är saker man får tåla på safari. Lol.





Godwin the guide




Scorpion



en arg elefant





wild dogs!
Puss och kram!
Ninni och Emilio


1 kommentar:

Unknown sa...

Nattliv!!!! Det slår alla discos, eller hur? Vi har mörkt rätt länge nu. Ljusnar vid 8-tiden och skymmer vid 4-tiden. Jag har rastvakter så att man kommer ut lite i dagsljus. Sen är Leif eller jag ute på dagsprommis m Rocky. Det är ett tunt snölager nu. De har sett en varg på vår promenadväg - kul eller ej? Mest kul och hoppas den är skygg och inte anfaller oss!!!