torsdag 23 oktober 2008

Lion & Crocko Park

Hej hej!

Idag har vi varit i både Lion Park och Croccodile Park som ligger bara ca 10 minuter från området där vi bor. Vi gick upp tidigt för att kunna vara på plats när dom öppnade kl 9 på morgonen för att få tid i "cub land"!! Och det fick vi! Vi spenderade nästan en timme tillsammans med 6 stycken über ulliga och gulliga små lejon ungar! Det var nog det häftigaste jag gjort på länge! Dom var 6 veckor gamla och var det sötaste vi sett. En av dess små var till och med en vit lejon unge (som det bara finns 300 av i hela världen tror jag). Greta döpte den lilla vita tjejen till Hulda ;) Vanligtvis så får man bara vara inne bland lejonungarna i ca 2-5 minuter, men eftersom det nästan bara va vi som var där så tidigt så fick vi alltså vara där jäääätte länge. Mycket bra planerat av Greta!

Vi tre myser med Hulda, närbild på Kalle och Greta gosar lite extra med Hulda


Ninni och Hulda, a pile of cuteness och Emilio och Hulda


Sen så åkte vi runt i själva parken med dom lite större lejonen. Och dom var stora! Vi hade väldigt tur med vädret för det var lite kyligt (bara ca 22 grader) så de flesta djuren var framme och låg och latade sig precis vid vägkanterna! Vi såg bland annat en liten flock med vita lejon och det var sjukt coolt! Och så spatserade en stor lejon hona precis runt vår bil också! Dom är mäktiga lejonen.


Sen såg vi även giraffer, zebror, impalas, gembockar, strutsar, cheetas :), hyenor, jakaler och en afrikansk iller (eller vad det nu var). Det var en bra dag i lejon parken!


Ninni och cheeta, Emilio och giraff och Ninni och big Crocko


Sen begav vi oss av till Krokodil parken som låg precis bredvid och fick HÅLLA I en liten baby nil krokodil, en mjölkorm, en liten boaorm och en drak ödla, och så gick vi runt och kollade på lite större nil krokodiler och turtlen Speedy!






(Klicka på bilderna om ni vill se större format...)

Så massa djur heeela dagen och det var heelt underbart! En mycket bra dag med massor av intryck. Enjoy the pics ppl.


Puss och kram!

Over and out

Ninni och Muffin

4 kommentarer:

Jens sa...

Fan va mysigt ni verkar ha!
Vi är lite avundsjuka här i Sverige. Inte lika tropiskt här som hos er.

Jens sa...

Isabell vill också ha en vit lejonunge så ni kan väl ta med en hem...

Unknown sa...

Hur gulliga som helst. Kanske inte de största.... Vilken härlig dag ni verkar ha haft. Hoppas ni har/hade/kommer att ha det bra i Durban också. Vi halkade på isfläckar idag när vi tog morgonpromenaden, så kallt??? det har ni inte! Annars har Rocky varit rel. närkontakt med älg. Det tyckte han var upphetsande... Kramar till er alla

Unknown sa...

saknar er, sitter o dreglar över korten efter ytterligare en prommis. Nu har Rocky morrat o skällt ut Edlunds tax. Duktigt!!!
Mammdregel